Hebben heupdaken dakgoten nodig?

Een heupdak heeft rondom dakgoten nodig. Hoewel de initiële investering groter zal zijn, zal het rendement minder problemen met waterschade zijn. Hoe is dat voor een heg? Maar serieus, sommige huizen hebben geen dakgoten nodig. De mijne bijvoorbeeld, met een heupdak, een redelijke overhang en goede afwatering van de tuin.

Je ranch zou het goed kunnen doen zonder dakgoten, omdat ranchhuizen over het algemeen ondiepe daken hebben, dus het water stroomt langzaam naar beneden, behalve langs de valleien, die zware waterstromen produceren maar niet mogen lekken. Je hebt een uitsteeklengte nodig van ongeveer 10 centimeter, zodat water onschadelijk op de grond druppelt en wegstroomt als de grond een beetje schuin afloopt. Een probleem is dat er veel water langs de fundering door de fundering kan stromen en in de kelder kan lekken. Dit kan worden gecorrigeerd door een nieuwe indeling te creëren om een licht glooiende tuin te creëren, of door een betonnen schort van 2 of meer voet rond de fundering te bouwen om het water weg te leiden.

Ten slotte moet u misschien funderingsplanten uit de buurt van het vallende water halen. Het eerste wat je moet doen is een krijtlijn maken langs de fascia van het dak. Dit zou vanaf de bovenkant van de locatie van de regenpijp moeten beginnen. Hoeveel regenpijpen u besluit te installeren, hangt af van de grootte van het huis.

Je zult ze waarschijnlijk in de hoeken van het gebouw willen installeren. Als de muur bijzonder lang is, is het een goed idee om aan elk uiteinde een regenpijp te hebben. Dakgoten zijn volgens bouwvoorschriften niet vereist, op voorwaarde dat water op daken over het algemeen zonder dakgoten over de randen kan weglopen. Met heupdaken kun je een dakdakgoot hebben met nogal wat hoeken.

Elke keer dat water een hoek omdraait, wordt het langzamer. Het aantal bochten kan dus ook van invloed zijn op het aantal regenpijpen. Al deze dingen zijn fantastische manieren om uw gezin tegen schade te beschermen, maar er is een groot aspect van huisbescherming dat vaak over het hoofd wordt gezien op daken. Deze vier hellingen komen aan de bovenkant van het huis samen, waardoor een hoek ontstaat die in de lengte langs het midden van het dak loopt.

Daken zijn ingewikkelder dan ze lijken en er kunnen gemakkelijk verwondingen optreden als u uw dak zelf probeert te onderzoeken of repareren. Zoals bij elk dak in stijl hebben heupdaken duidelijke voordelen, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor veel gezinnen. Deze daken zijn mooi maar vaak moeilijk te onderhouden en staan niet zo goed bij extreem weer. Je dak is een van de grootste beschermers van je huis en beschermt je tegen regen, wind, puin, oncomfortabele temperaturen en buitenbeestjes.

Moderne exemplaren zijn echter zelden perfect vlak en lopen zachtjes af om water naar de rand van het dak te leiden. We hebben de expertise en ervaring om u te helpen bij het kiezen van de perfecte dakstijl voor de behoeften van uw gezin. Evenzo, als er veel bomen en bladeren op uw dak terechtkomen en in de goot terechtkomen, dan wilt u waarschijnlijk uw regenpijpen niet beperken, tenzij u vaak uitkijkt naar het schoonmaken van uw dakgoten. Het is echter belangrijk om te weten wat uw dakstijl is, wat de voor- en nadelen zijn en op welke stijl u moet letten bij het kopen van een nieuwe woning.

Hoewel er niet veel nadelen zijn aan heupdaken, is het essentieel dat u er rekening mee houdt bij het nemen van beslissingen over uw huis. En omdat ze zo gewoon zijn, worden daken vaak over het hoofd gezien of vergeten totdat er iets misgaat. Dakgoten zijn niet nodig in warmere klimaten en waar gebouwen zijn gebouwd op bovengrondse platen of kruipruimtes en waar waterafvoer van daken geen schadelijk effect heeft op de kruip- of kelderruimte. Eenhoekige daken, ook wel schuren, biljoenen en schuine daken genoemd, hebben een enkele helling die normaal gesproken tussen een hogere en lagere muur ligt.