Hoeveel kost een heupdak?

De kosten kunnen variëren, afhankelijk van het dakmateriaal dat u wilt installeren, de grootte van het dak en de gemiddelde tarieven voor lokale aannemers. Bent u bezig met het ontwerpen of bouwen van een nieuw huis of het inlijsten van een dak? Als dat zo is, is de kans groot dat u een van de twee meest populaire daktypes in de VS overweegt, hippe %26 gevel. Hier zijn een paar hippe dakfoto's zodat je kunt zien hoe ze eruit zien. Een heup- en daldak, ook wel gebroken heup- en daldak genoemd, heeft vier heupen of schuine zijkanten die met elkaar zijn verbonden.

Als u echter een huis bouwt of koopt in een gebied met veel wind of waar stormen zoals orkanen aanwezig zijn, is een heupdak een betere optie. Hoewel heupdaken en zadeldaken over de hele wereld veel voorkomende dakstijlen zijn, heeft elk daarvan een aantal voordelen ten opzichte van de andere. Dit ontwerp is fantastisch voor huizen met aparte vleugels, omdat een ontwerper het kruiszadeldak kan gebruiken om de verschillende delen van het huis te accentueren. U hebt ook de mogelijkheid om aan beide daktypes dakkapellen toe te voegen, maar dakkapellen op een zadeldak zorgen voor de beste indeling voor leefbare zolderruimte.

Het halfheupdak wordt ook wel een geknipt zadeldak of jerkinhead genoemd, dat wordt gekenmerkt door een heup boven een gevel. Een gewoon heupdak heeft twee symmetrische schuine zijkanten en heeft een rechthoekig ontwerp, terwijl een halfheupdak bestaat uit zowel de elementen van een heupdak als een zadeldak. Naast de 5 tot 6 procent besparing op dakspanen, zijn er minder nokafdekking en minder nokventilatieopeningen nodig voor zadeldaken. Voor een heupdak zijn doorgaans 10% meer dakspanen of dakbedekkingsmaterialen nodig dan een zadeldak vanwege een groter totaal dakoppervlak.

In plaats van verticale gevels hebben heupdaken hoeken of hellingen die de wind veilig over en van het dak leiden. Het is misschien een beter begin om uw dakontwerp eerst te bepalen op basis van andere factoren, zoals esthetiek, regionale winden of leefruimte, en vervolgens als bijzaak aan een plan voor energie-efficiëntie te werken. Dit type dak heeft aan elke kant hellingen, die even lang zijn en een nok vormen op de bovenkant van het dak. Hoewel een hip dak alleen misschien niet bijdraagt aan de verkoopwaarde van de woning, worden ze vaak gebouwd op duurdere huizen, die meestal een hogere verkoopwaarde hebben.

Maar het goede nieuws is dat u door voor dit type dak te kiezen geld kunt besparen op het bouwen van de muren, omdat de muren op dezelfde hoogte moeten zijn en dit de constructie van de muur eenvoudiger en sneller maakt, zonder extra werk, aangezien dit type dak zelfverstevigend is. Ze hebben waarschijnlijk ook meer ondersteuning nodig dan heupdaken om schade als gevolg van sterke weersomstandigheden te voorkomen. Het nokbord of het bovenste deel van het heupdak, waar de gewone spanten en heupspanten op hun plaats zijn genageld.