Wat voor soort dak is een heupdak?

Een schilddak, heupdak of schilddak, is een soort dak waarbij alle zijden naar beneden naar de muren hellen, meestal met een vrij lichte helling (hoewel een tentdak per definitie een schilddak is met steil hellende hellingen die naar een top stijgen). Een huis met schilddak heeft dus geen gevels of andere verticale zijden van het dak. Deze dakstijl werd populair in de Verenigde Staten in de 18e eeuw, in de vroege Georgische periode. Veel huizen in het midden van de Atlantische Oceaan en het zuiden hadden schilddaken en het dak was een belangrijk kenmerk van 18e-eeuwse huizen in zuidelijke plantages, vooral die gemaakt in de Franse koloniale of Franse Creoolse stijl.

Daarna volgt een verzameling van 20 foto's van huizen met een heupdak. Niet alle schilddaken zijn hetzelfde. Er zijn variaties in hippe dakstijl en design. Een gewoon heupdak staat op een rechthoekig plan met vier gezichten.

De helling of helling van het dak is bijna altijd hetzelfde en daarom zijn ze symmetrisch in de middellijnen. De langere zijden hebben een trapeziumvorm, terwijl de zijkanten aan de voor- en achterkant een driehoekige vorm hebben en heupuiteinden worden genoemd. Een dak met een halve heup, een jerkinhead of een geknipt zadeldak wordt meestal gekenmerkt door een gevel, maar de bovenste punten van de gevel worden in plaats daarvan vervangen door een kleine heup. Een van de voordelen van een dak met een halve heup is dat er een goot in past die eenvoudig overal in huis kan worden bevestigd.

Het kruisdak is een van de meest populaire varianten van het heupdak. Kruisheupen liggen loodrecht op L-vormige gebouwen en hun constructie kan worden vergeleken met het samenbrengen van twee hippe dakgebouwen. De naad vormt de vallei of het kruisschilddak. Net als het halve heupdak zijn deze daken ook uitstekend geschikt voor het plaatsen van een dakgoot en bieden ze bescherming tegen harde wind.

Ze waren in de 19e eeuw erg populair in Italië, maar werden in de 20e eeuw een favoriet van huizen in ranchstijl in Noord-Amerika. Een schilddak dat bovenop een vierkante structuur is gelegd, creëert een piramidedak of het paviljoendak. Alle vier de zijden van het dak zijn in alle hoeken even schildvormig en komen samen op een enkele, gecentraliseerde top, die een duidelijke piramide vormt. Een heup- en daldak kan deel uitmaken van een onregelmatige structuur.

Dergelijke gebouwen kunnen meer dan vier heupen in de daken hebben en ze vormen valleien aan de binnenhoeken. Als u informatie zoekt over schilddaken, is de kans groot dat u overweegt een schilddak op uw huis te implementeren. De beste manier om te bepalen of dit het juiste dak voor jou is, is door voorbeelden te bekijken van echte huizen met verschillende hippe dakontwerpen. Hier zijn 20 voorbeelden (foto's) van huizen met een schilddak.

Dit huis is prachtig in zijn eenvoud. De muren zijn prachtig glanzend wit en het dak is gemaakt van donkerzilveren shingled heupen. Het huis ziet er vrij luchtig en ruim uit en heeft de opvallende L-vorm vanwege het kruisdak. Dit herenhuis is een klassiek voorbeeld van Georgische architectuur, gekenmerkt door een laag schuin heupdak.

Het huis is gemaakt van kleine bakstenen die ooit zo populair waren. Met zijn witte gestencilde ramen en schoorsteenkolommen lijkt dit huis je mee terug te nemen naar het 18e-eeuwse Engeland. De geschiedenis van het heupdak gaat terug tot de 18e eeuw. Het heupdak werd in de jaren vijftig veel gebruikt voor de dakbedekking van Amerikaanse huizen.

Sindsdien is het populair in de Amerikaanse architectuur vanwege zijn esthetische uitstraling en de duurzaamheid die deze dakbedekking biedt. Het wordt over de hele wereld het meest gebruikt. Het ontwerp van deze dakbedekking bestaat meestal uit de driehoek aan twee zijden en de veelhoek aan de andere twee zijden. Het belangrijkste verschil tussen een heup- en zadeldak zijn de hellingen aan de zijkanten.

Op een schilddak lopen alle kanten naar beneden naar de muren van het huis. Zadeldaken hebben slechts twee driehoekige hellingen die zich uitstrekken van de onderkant van de dakrand tot de top van de nok. Een heupdak is een van de vele dakstijlen die voor woningen worden gebruikt. De gemakkelijkste manier om aan een hip dak te denken, is door je een eenvoudig rechthoekig huis voor te stellen met vier vierkante muren.

Een heupdak helt aan alle vier de zijden naar boven en elk vliegtuig komt samen op de top of bergrug. De nok is de horizontale lijn die op het hoogste punt de lengte van het dak overspant. Kortom, de nok is het hoogste deel van uw dak en loopt horizontaal. De heupen zijn de schuine delen van het dak die vanaf de nok naar beneden reiken en samenkomen bij de muurplaten.

Als er te veel overhang is, kan harde wind bovendien zorgen voor een verhoging tegen de gevels (of de muren van het huis) en ervoor zorgen dat het dak losraakt. De consistente uitstraling rondom het huis, met gelijkmatige dakrand- en dakafmetingen, kan helpen om uw huis esthetisch aantrekkelijker te maken. Volgens de statistische rapporten is vastgesteld dat het heupdak wel 50 jaar meegaat als het met de juiste technieken en de grootste zorg wordt gebouwd. Deze dakstijl geeft huiseigenaren ook de mogelijkheid om gewelfde plafonds in huis op te nemen.

Zoals eerder opgemerkt, kosten heupdaken meer om te bouwen dan zadeldaken en andere veel voorkomende dakconstructiestijlen vanwege de toegenomen arbeid, materialen en algehele complexiteit van het dakontwerp. De kosten kunnen variëren, afhankelijk van het dakmateriaal dat u wilt installeren, de grootte van het dak en de gemiddelde tarieven voor lokale aannemers. Bij deze dakbedekking ligt elk van de richels centraal boven de rechthoek van de bouwconstructie waarboven het dak is geplaatst. In de Verenigde Staten worden deze daken al eeuwenlang gebruikt — er staat er nog een die halverwege de jaren 1600 werd gebouwd in het Block House in Claymont, De.

Een piramidaal schilddak, ook wel paviljoendak genoemd, wordt in alle hoeken gelijkmatig schildvormig en de heupen ontmoeten elkaar op één top, maar de meest voorkomende vorm van een heupdak bevindt zich boven een rechthoekige structuur, waar een dakrand aan beide uiteinden twee heupen ontmoet. Als het op de bottom line aankomt, wilt u een dakstijl kiezen die het beste past bij uw huis, klimaat, regio en natuurlijk uw budget. Over het algemeen kost het veel meer materialen, tijd en architecturale ontwerpkenmerken om een hip dak te bouwen dan veel andere dakstijlen. Het is bekend dat de constructie van deze dakbedekking moeilijker is dan de constructie van een zadeldak.

Een van de nadelen van een heupdak is dat er weinig ruimte overblijft op zolder en vatbaar is voor lekken. Zadeldaken zijn niet echt te vergelijken met heupdaken als het gaat om het omgaan met gebieden met veel wind en sneeuw. De muren van het huis zijn gemaakt van baksteen in bleke neutrale beige tinten, maar het heupdak maakt gebruik van een donkere grijstint, waardoor het huis tot leven komt. .