Hoe bereken je het dak van een heupdak?

Bereken het dakoppervlak Vermenigvuldig eenvoudig de lengte en breedte van elk rechthoekig vlak en tel dan het gecombineerde oppervlak van de heupen op. Vermenigvuldig dit getal vervolgens met de hellingsfactor van het dak en vermenigvuldig dit eindresultaat met 1, 10 om rekening te houden met fouten. Met meer dan 12 jaar ervaring in de bouwsector is David gespecialiseerd in het restaureren, repareren en onderhouden van residentiële, commerciële en industriële daken. Neem bijvoorbeeld een typisch schilddak waarbij alle vier de dakdelen dezelfde helling hebben (30 graden) en alle heupen even lang zijn.

Meet op het dakplan de afstand van de lijn van de nok tot de buitenkant van de fascia, die in het voorbeeld dat we hebben gegeven de helft van de overspanning of 4000 mm is. Als u nieuwe dakbedekkingsmaterialen op uw huis of een ander gebouw met een schilddak wilt aanbrengen, moet u eerst de exacte afmetingen van elk van de afzonderlijke dakvlakken vinden en vervolgens deze metingen gebruiken om de totale oppervlakte in vierkante meter te berekenen. Een heupdak is een veel voorkomende dakstijl die wordt gekenmerkt door 2 paar tegenover elkaar liggende gezichten die vanaf een hoge top naar beneden aflopen. Sommige mensen zullen bepaalde aspecten van het werk apart moeten uitwerken, dus misschien wilt u beginnen met het zoeken naar een hippe dakshingcalculator.

Met meer dan 60 jaar gecombineerde ervaring biedt Bumble Roofing eenvoudige, vriendelijke diensten aan gebouwen zoals residentiële, commerciële, industriële, meergezinswoningen en overheidsgebouwen, evenals ziekenhuizen, hotels en kerken. Voor schilddaken waarbij alle zijden dezelfde helling hebben, is de lengte van de bovenste nok gelijk aan de lengte van het dakplan minus de breedte, ongeacht de helling. Om de oppervlakte van uw schilddak te bepalen, vermenigvuldigt u eenvoudig uw planoppervlak met de dakhellingsfactor voor het dakoppervlak. David Bitan is een dakdekker, erkende aannemer en de eigenaar en oprichter van Bumble Roofing gevestigd in Zuid-Californië.

Vermenigvuldig deze meting met de dakhellingsfactor voor de bladlengte om de lengte te bepalen van de plaat die nodig is om de rand tot de fascia te overspannen. De bovenste nok zal korter zijn dan die van het zadeldak, maar de vier heupen zullen bijdragen aan de lengte van de nok. Als je dit allemaal zelf probeert te doen, dan moet je echt op zoek gaan naar de meest effectieve manier om dingen uit te werken, zoals de hippe vierkante meters op het dak. Alleen al rondkijken naar de juiste rekenmachine levert u al zijn vruchten af, omdat het ervoor zorgt dat wat u berekent en samenstelt wiskundig correct is, waardoor problemen met structurele zwakheden en soortgelijke funderingsproblemen worden vermeden.

Je zult ook op zoek moeten gaan naar een hippe dakontwerpcalculator waarmee je de hoogte en het totale formaat van het ontwerp kunt berekenen, zodat je berekeningen rekening houden met het type ontwerp waarop je in eerste instantie had gehoopt.