Kan een schilddak verschillende hellingshoeken hebben?

De helling van de ongelijke heupspant kan worden uitgedrukt in verhouding tot het hoofddak of het secundaire dak. Omdat je maar één set cijfers nodig hebt om te leggen. Aangezien je maar één set cijfers nodig hebt om de sneden in te delen, laten we eens kijken naar het hoofddak, dat een eenheidsstijging van 8 inch heeft. Wat je ook kiest, je kunt er zeker van zijn dat daken met verschillende toonhoogtes en stijlen tegenwoordig over de hele linie heel gewoon zijn.

Of het nu gaat om een meer traditionele stijl of een hip dak met twee verschillende hoogtes, in dit pakket krijg je precies wat je nodig hebt. Ze moeten in een plataanzicht worden getekend om ervoor te zorgen dat de hoek van de muren niet in tweeën wordt gesneden en om ervoor te zorgen dat ze naar de steilere kant van het dak kunnen zwaaien. Met deze twee maten op hun plaats heb je de lengte van twee zijden van een rechthoekige driehoek die mooi over je dak kan liggen met de heup als derde kant. Waar het nieuwe dak op het bestaande aansluit, bevindt zich direct boven waar de deur in de weergave wordt getoond.

Eenvoudig is een woord dat je in de moderne bouw zelden gebruikt zult horen, zeker niet als het over daken gaat. Bovendien krijg je met het heupdak geen gewelfd plafond met twee vliegtuigen, maar een heupkluis met 4 vliegtuigen erin. Om de stand van de vijzels te bepalen, tekent u de eerste twee aansluitingen op de volledige tekening van de heupspant, zoals weergegeven in figuur 8.De algemene vuistregel is dat voor elke 12 centimeter in run voor uw spanten heupen en valleien ongeveer 17 centimeter in run hebben. Trek een diagonale lijn tussen 9 voet (de loop van het hoofddak) op de tong van het vierkant en 7 voet 6 inch (het secundaire dak) op het blad.

Om de overhang gelijk te houden en de fascia op één lijn te brengen, moet u beginnen met de dakindeling vanaf de binnenkant van de bovenrand van de fascia, niet vanaf de buitenkant van de buitenmuren. Deze kenmerken veranderen het ontwerp en de complexiteit van de constructie drastisch en je hebt nu te maken met heup- en dalspanten en mogelijk meerdere hoeken over het dak. Het basisontwerp van heupdaken dat in de woningbouw wordt gebruikt, omvat over het algemeen vier dakvlakken of oppervlakken. De eerste stap is het maken van een schaaltekening van het hele dak, waarbij de buitenmuren, ruggen en alle spanten worden gelokaliseerd, zoals in figuur 1A.

Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat dalspanten aan de binnenkant van de hoeken zitten, terwijl heupspanten aan de buitenhoeken zitten. Na het worstelen met hippe spanten en een gesprek met een of twee oldtimers, ontdekken beginnende framers dat het verbinden van twee daken niet zo moeilijk is voor heupen en dalen: je snijdt gewoon al je schuine kanten op 45 graden en gebruikt 17 in plaats van 12 voor de run op het kaderplein.