Hoe train je de heupen op een dak?

Om de lengte van een nok in een schilddak te berekenen, trekt u eenvoudig de breedte van de lengte af. Belangrijk is echter dat je de dikte van de rand weer bij die meting moet optellen, zodat we dezelfde gebruikelijke spanten kunnen gebruiken die al zijn gemeten (we hebben de paarse rand van 50 mm van bovenaf verwijderd, dus moeten we nu 50 mm toevoegen aan de nieuwe langere rand). Met deze calculator kunt u de parameters van het heupdak inschatten, inclusief spanten en dakoppervlak. Een van onze gebruikers vroeg ons om een rekenmachine te maken waarmee hij parameters voor heupdaken kon inschatten, zoals dakspanten, dakoppervlak en dakoppervlak.

Misschien heb je bijvoorbeeld een heupcalculator nodig om de diepte en het bereik van het frame dat omhoog moet gaan te berekenen, zodat alles op de juiste maat gesneden en voorbereid kan worden. Om dezelfde methode te gebruiken voor gewone spanten aan elke kant van dit schilddak, zou het midden van het bovenstaande dak een vierkant blok nodig hebben tussen alle spanten waaraan de gemeenschappelijke spanten moeten worden bevestigd. Sommige mensen zullen bepaalde aspecten van het werk apart moeten uitwerken, dus misschien wilt u beginnen met het zoeken naar een hippe dakshingcalculator. Een heupdak is een veel voorkomende dakstijl die wordt gekenmerkt door 2 paar tegenover elkaar liggende gezichten die vanaf een hoge top naar beneden aflopen.

Met de hand meten van je heuplengte kan een beetje lastig lijken, maar gelukkig zijn er een paar methoden om van deze schijnbaar uitdagende taak een wandeling in het park te maken. De heup- en dalfactor is een getal dat wordt vermenigvuldigd met de loop, of horizontale afgelegde afstand, van een gewone spant om de lengte van een heup- of dalspant te bepalen. Markeer vervolgens nog een schietlood met een doorsnede van 25 mm, wat aangeeft waar de heup de muurplaat zou raken zonder de opening. Een close-up van de bovenkant van het bovenstaande dak en hoe elke spant en heup in elkaar zouden passen bij de rand (weergegeven in paars) zou er zo uitzien (merk op dat de rode heupspanten tot een punt zijn gesneden);.

Je zult ook op zoek moeten gaan naar een hippe dakontwerpcalculator waarmee je de hoogte en het totale formaat van het ontwerp kunt berekenen, zodat je berekeningen rekening houden met het type ontwerp waarop je in eerste instantie had gehoopt. Het moet ook worden gesneden om een punt te vormen, dus om een schietlood van een heupvlotter te zagen, moet je de cirkelzaag zo plaatsen dat hij 45° snijdt.