Wanneer heup het uitgeeft?

Bij heupdislocatie wordt de bal aan het uiteinde van het dijbeen uit de holte geduwd. Deze pijnlijke aandoening vereist medische behandeling. Het identificeren van FAI is een uitdaging en symptomen worden vaak verward met andere heupproblemen. Vaak wordt bij mensen met FAI onder andere een andere aandoening vastgesteld, zoals liespijn, artritis, bursitis, dysplasie, rugpijn, een beknelde zenuw of tendinitis.

Recreatieve en competitieve atleten die betrokken zijn bij sporten zoals voetbal, voetbal, hockey, basketbal en dans lopen het risico deze aandoening te ontwikkelen als gevolg van repetitieve, veelgevraagde heupbewegingen, maar niet-sporters kunnen ook heuppijn krijgen van FAI. Als een patiënt symptomen van heupinstabiliteit vertoont, zal Dr. Boykin een gedetailleerde anamnese, lichamelijk onderzoek en röntgenfoto's uitvoeren om te zoeken naar oorzaken van heupinstabiliteit naast andere heupproblemen. Specifieke lichamelijke onderzoekstests voor heupinstabiliteit omvatten de dialtest en de logrolltest.

Een MRI kan worden besteld om de status van het gewrichtskraakbeen, het labrum, de ligamentumbomen en de omliggende ligamenten en spieren te beoordelen. In het geval dat de schade aan de heup niet ernstig is, zal Dr. Boykin gewoonlijk conservatieve, niet-chirurgische behandelmethoden aanbevelen om de instabiliteit te behandelen. Enkele van deze behandelingen omvatten rust, oefeningen om specifieke spieren te versterken om de heup te stabiliseren, ontstekingsremmende pijnstillers en het stoppen van activiteiten die pijn of instabiliteit veroorzaken.

Bij de niet-chirurgische behandeling van deze aandoening is fysiotherapie van het grootste belang om de spieren van de kern en het been goed te versterken en de beste kans op herstel mogelijk te maken. In het geval dat deze behandelmethoden niet nuttig blijken te zijn, of het eerste letsel zelf niet op de behandelmethoden reageert, kan Dr. Boykin beginnen met het bespreken van alternatieven voor chirurgische behandeling met de patiënt. Uw zorgverlener kan aanbevelen om de heupbewegingen gedurende de eerste paar weken te beperken en daarna fysiotherapie.

Hoewel sommige gewrichten in het lichaam (zoals de schouder) vatbaar zijn voor dislocaties en instabiliteit, wordt de heup als een relatief stabiel gewricht beschouwd. Verschillende aandoeningen, waaronder het snapping-heupsyndroom, een heupflexorspanning of een labrale scheur, kunnen ervoor zorgen dat uw heup vastloopt of uitvalt. Alle heupdislocaties verzwakken uw spieren en ligamenten die uw heupgewricht op zijn plaats houden en eroderen het kraakbeen dat uw gewricht in de holte bekleedt. Medische zorg van hoge kwaliteit helpt u om zoveel mogelijk van uw heupfunctionaliteit zo lang mogelijk te behouden.

De iliopsoasspieren zijn de primaire heupbuigers, die de knie van de grond trekken wanneer deze samentrekt. Je hebt er misschien nog nooit van gehoord, maar het is een heupprobleem waar veel mensen in de Verenigde Staten mee te maken hebben. Op latere leeftijd kan heupdysplasie het zachte kraakbeen (labrum) beschadigen dat de holte van het heupgewricht omsluit. Dit komt vaak voor bij patiënten met femoroacetabulaire impingement en kan uiteindelijk leiden tot micro-instabiliteit van de heup.

Femoral acetabular impingement (FAI) is een aandoening waarbij de benige delen van het heupgewricht misvormd zijn. Wanneer uw heup uit de holte naar voren wordt geduwd (anterieure dislocatie), wijzen uw knie en voet naar buiten. Wanneer een kunstheup ontwricht is, heeft deze mogelijk niet het soort kracht gehad dat secundaire verwondingen zou veroorzaken. Uw arts kan het snapping-heupsyndroom meestal diagnosticeren met een lichamelijk onderzoek, maar aanvullende beeldvormingstests kunnen nodig zijn om andere aandoeningen uit te sluiten.

En net als verrekkingen treft tendinitis vaak dezelfde populatiesporters die deelnemen aan fietsen, zwemmen, hardlopen en andere sporten waarbij de heup herhaaldelijk wordt belast. Als u echter een lichte verwonding hebt gehad of als uw heup veel slijtage heeft opgelopen, kunt u een subluxatie krijgen.