Heeft een heupdak dakspanten nodig?

Dakspanten zijn altijd nodig, tenzij het dak een structurele (zelfdragende) nok heeft of is gebouwd met behulp van speciaal ontworpen spanten. Het ontbreken van dakspanten is een ernstig structureel probleem bij een conventioneel ingelijst dak. Door de schuine kant van het dak kunnen regen en sneeuw gemakkelijk wegglijden en wordt de kans op windschade beperkt. Daarom zijn ze de perfecte keuze voor huiseigenaren die in gebieden wonen die gevoelig zijn voor extreme wind en veel sneeuwval.

Ontdek hoe Tremco's lijn van waterdichtingsproducten voor funderingen werd gebruikt op de buitenfunderingsmuren van FHB House Kansas om bij te dragen aan een energiezuinig huis. Vergeet niet dat een heupdak duurder is om te bouwen dan een zadeldak, maar het kan u op de lange termijn geld besparen omdat het ontworpen is om duurzamer te zijn en langer mee te gaan. Dit model is ideaal voor besneeuwde en winderige omgevingen, omdat de helling ervoor zorgt dat sneeuw er gemakkelijk van af glijdt, waardoor stilstaand water wordt voorkomen dat het dak anders zou kunnen instorten. Als je diagonale banden maakt die op de juiste maat en op de juiste manier zijn geplaatst, worden de heupen in feite structureel en hangen de spanten allemaal gewoon en leveren ze puntbelastingen op.

Ze zijn ook energiezuinig omdat de vier zijden van het dak je huis beschermen tegen extreme kou of hitte. Omdat ze vier hellingen hebben die aan de bovenkant samen een bergkam vormen, zijn ze over het algemeen veel stabieler dan andere soorten daken, waaronder een gevel, die slechts twee hellingen heeft. We bespreken wat ze zijn, de voor- en nadelen, de constructie van een schilddak, soorten ontwerpen en antwoorden op de meest gestelde vragen. Veel elementen spelen een rol bij het behoud van de integriteit van het dak, maar als huiseigenaar zijn de onderlaag, de ventilatie en het materiaal de belangrijkste componenten om op te letten.

Wij bieden dakinstallatie- en vervangingsdiensten voor huiseigenaren in het zuidoosten van Pennsylvania, New Jersey en Delaware. Als je bezig bent met het bouwen van een dak voor je nieuwe huis, moet je meestal kiezen tussen een heupdak en een zadeldak. Ze zijn genoemd naar het ontwerp waarin het dak is gebouwd, dat aan alle vier de zijden hellingen omvat die aan de bovenkant samenkomen om een nok te vormen. De naar binnen gerichte helling van alle vier de zijden is de reden waarom dit type dak zo duurzaam en stevig is, met een schuine helling waardoor sneeuw en water gemakkelijk van het dak kunnen glijden.