Kosten heupdaken meer?

Dit komt vooral door hun complexe ontwerp en het feit dat ze meer dakbedekkingsmaterialen nodig hebben dan een zadeldak. De arbeidskosten kunnen oplopen als de bouwtijd wordt verlengd. Het korte antwoord is ja, schilddaken zijn over het algemeen duurder vanwege hun complexere ontwerpen. Zadeldaken hebben eenvoudigere ontwerpen en minder benodigde bouwmaterialen, dus zijn meestal goedkoper.

Het langere antwoord is dat de kosten voor elk huis anders zullen zijn, omdat dit afhangt van meer dan alleen de stijl van het dak. Bent u bezig met het ontwerpen of bouwen van een nieuw huis of het inlijsten van een dak? Als dat zo is, is de kans groot dat u een van de twee meest populaire daktypes in de VS overweegt, hippe %26 gevel. Het kiezen van daktypes in plaats van een ander is niet eenvoudig, omdat het een operatie is waarbij u verschillende factoren moet onderzoeken, zoals de esthetiek van het huis, de locatie, de verwering en nog veel meer. Net als het heupdak kunnen zadeldaken variaties hebben zoals open daken, dozen, kruisgevels, gambrel, jerkinhead en hollandse gevel.

De lijn waar de twee daken elkaar ontmoeten, wordt de vallei genoemd en moet heel goed waterdicht worden gemaakt omdat het dan het punt zal zijn waar het water meer naar binnen zal komen. Door de steilere helling kan dit dak gemakkelijk zowel water als sneeuw afvoeren, waardoor het perfect is voor gebieden met hevige regenval of wrede winters. Zijgevel — Een eenvoudig schuin dak met twee gelijke schuine panelen, die samenkomen op een heuvelrug bovenaan in het midden van het gebouw, zoals een driehoek. Dat gezegd hebbende, zijn ervaren dakdekkers behoorlijk bedreven in het installeren van waterdichte membranen, flitsen en andere waterdichtingselementen die uw dak beschermen tegen waterinfiltratie.

Zadeldaken hebben meestal een lichte overhang ten opzichte van de voorkant van het huis, waardoor het dak in gebieden met veel wind kan afbladderen. De initiële bouwkosten zijn lager en vanwege de steile helling en het verminderde risico op waterschade hoeft u zich in de toekomst geen zorgen te maken over onderhoudskosten. Kruispuntdaken zijn bijvoorbeeld geschikt voor woningen met een aangrenzende garage, grote veranda of aparte vleugels. Het lijkt erop dat twee gebouwen met schilddaken aan elkaar zijn versmolten, waarbij de twee dakdelen samenkomen om een naad te creëren.

Als het op de bottom line aankomt, wilt u een dakstijl kiezen die het beste past bij uw huis, klimaat, regio en natuurlijk uw budget. Het kiezen van de stijl van het dak van uw droomhuis kan een hele klus zijn en, zoals we hierboven hebben gezien, zijn er veel factoren waarmee u rekening moet houden. Als je geen verticale muurruimte ziet die tot aan de daktoppen reikt, kijk je waarschijnlijk naar een soort heupdak. De oudste schilddakconstructie die nog steeds in de VS staat, is het Block House in Claymont, Delaware.

Zadeldaken bieden huiseigenaren vanwege hun grotere hellingen ook veel meer zolderruimte dan heupdaken. Om te beginnen heeft een zadeldak vanuit ontwerpperspectief een veel eenvoudiger ontwerp- en constructieproces.