Welke aandoeningen vereisen een heupprothese?

Wanneer een heupimplantaat vervangen moet worden omdat het na verloop van tijd losgeraakt of versleten is, is hiervoor een zogenaamde heup revisieoperatie nodig. Om met de operatie te beginnen, maakt de heupprothese incisies aan de achterkant (achterkant) of voorkant (voorkant) van de heup. Minimaal invasieve heupprothese heeft tot doel de impact van operaties op gezonde weefsels, zoals spieren en bloedvaten, tot een minimum te beperken. Er zijn gevallen bekend waarbij sommige metaal-op-metaal (MoM) heupprothesen sneller verslijten dan verwacht, waardoor het bot en het weefsel rond de heup verslechterd zijn.

Je heup is een gewricht, een kogelgewricht dat het dijbeen (femur) van je been verbindt met je bekken. Op hun beurt lopen ze een groter risico op complicaties die verband houden met botbreuken, heupdislocaties, pijnstillers en meer. Zelfs als iemand pijn heeft en zijn heup niet zo goed kan bewegen als verwacht, komt hij of zij niet automatisch in aanmerking voor een heupprothese. HSS heeft een van de laagste besmettingspercentages voor heupprothesen, evenals een significant lager overnamepercentage in vergelijking met het nationale gemiddelde.

Om het risico na een operatie te verlagen, worden kandidaten voor een totale heupprothese aangemoedigd om te stoppen met roken of minder te gebruiken. Reiken vereist doorgaans te veel buiging en is doorgaans niet comfortabel voor mensen die een heupoperatie ondergaan. Mogelijk hebt u direct na de ingreep en tijdens het herstel beeldvorming nodig, zoals een röntgenfoto, om te bevestigen dat uw operatie geslaagd is en dat uw nieuwe heup goed geneest. Een heupprothese is een veel voorkomende operatie waarbij een beschadigd heupgewricht wordt vervangen door een kunstgewricht (ook wel implantaat genoemd).

Om te voorkomen dat uw knie aan de operatiekant hoger wordt opgetild dan uw heup, heeft u mogelijk een lange schoenlepel en een verbandstok nodig die u helpt bij het dragen van uw schoenen, sokken en broek. De informatie wordt geproduceerd en beoordeeld door meer dan 200 medische professionals met als doel betrouwbare, unieke informatieve informatie te bieden aan mensen met pijnlijke gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om vóór de operatie versterkende oefeningen en conditionering te doen om te zorgen voor een beter resultaat en herstel. Het is niet alleen een aanwijzing voor heupproblemen, maar overmatig of langdurig mank hinken kan ook andere problemen veroorzaken, waaronder veelvuldige valpartijen, onbalans of gevoelens van gevoelloosheid in handen of benen.

Herstel van een traditionele heupprothese kan even duren, omdat de chirurg enkele spieren en pezen moet doorsnijden of losmaken om bij het gewricht te komen.