Wat zijn de voor- en nadelen van heupdaken?

U moet rekening houden met extra materiaalkosten met dit nadeel en met meer arbeidskosten om rekening te houden. Met deze optie kost het meer tijd en extra handen om het gewenste eindresultaat te creëren, wat betekent dat een steile hoek tot 15% meer kan kosten dan bij traditionele gevels. De geschiedenis van het heupdak gaat terug tot de 18e eeuw. Het heupdak werd in de jaren vijftig veelvuldig gebruikt voor de dakbedekking van Amerikaanse huizen.

Sindsdien is het populair in de Amerikaanse architectuur vanwege zijn esthetische uitstraling en de duurzaamheid die deze dakbedekking biedt. Het grote voordeel van een heupdak komt neer op de vorm van de structuur. Alle aspecten van de constructie zijn geschikt voor slechte weersomstandigheden, waaronder regen, sneeuw en wind. Ten eerste betekent het zelfverstevigende karakter van een heupdak dat er weinig behoefte is aan extra ondersteuning.

Bovendien zorgen de schuine kanten van het dak ervoor dat er geen vlak oppervlak is om de wind op te vangen, wat bijvoorbeeld problemen kan veroorzaken voor puntdaken. Zadeldaken kunnen tegen de wind opvangen, wat tot grote schade kan leiden. Steilere zijkanten kunnen aan te raden zijn in orkaangebieden, omdat ondiepe zijkanten kunnen fungeren zoals een vliegtuigvleugel dat doet en een opwaartse lift kunnen veroorzaken, waardoor het dak van een gebouw wordt gescheurd. Zelfs als het vierkante dak hetzelfde blijkt te zijn tussen een gevel en een heupdak, zal een aannemer waarschijnlijk meer tijd besteden aan het inlijsten van een heupdak.

Als u problemen heeft met de afvoer van eigendommen, dan biedt een schilddak u de extra controle die u nodig hebt voor neerslaggebeurtenissen. In het geval van structuren die een onregelmatige vorm hebben, heeft het daksysteem mogelijk meer dan vier heupen nodig, die kunnen worden afgewisseld met de valleien om het heup- en daldak te vormen. In extreme situaties kan dit nadeel ertoe leiden dat het dak eraf komt, ondanks het feit dat er extra materialen nodig zijn om het dak te maken. Warmtelaste naden zullen beter presteren, maar het enorme aantal naden dat u gaat gebruiken, neemt niet het risico op lekken uit uw heupdak weg.

Hoewel zowel heupdaken als zadeldaken kunnen worden gebruikt om prachtige bouwstijlen te creëren, hebben zadeldaken meer ruimte voor decoratie. Over het algemeen zijn de hogere kosten in vergelijking met een zadeldak het belangrijkste probleem dat bij mensen opkomt als ze het hebben over heupdaken. De voor- en nadelen van een schilddak laten zien dat het een gunstige keuze is om te overwegen in gebieden met orkanen of zware stormen. Het is moeilijker om voldoende ventilatie in een schilddak te installeren vanwege het egale karakter van elke helling.

Bij gebruik van het schilddakontwerp voor een woning zul je geen gevel met raam voor natuurlijk licht vinden. Zowel hippe als zadeldaken zullen nog jaren een prominente plaats blijven innemen in de meest populaire dakontwerpen. Een heupdak is een goede keuze voor een huis met veel blootstelling aan de zon, omdat het dak helemaal schuin staat om de meeste schaduw te geven. In feite hebben de meeste heupdaken meerdere regenpijpen, waardoor ze het perfecte dak zijn voor elke weersituatie.

Het belangrijkste voordeel van heupdaken is dat ze snel sneeuw en water kunnen afwerpen, wat minder onderhoud betekent voor huiseigenaren in besneeuwde klimaten. Alle daken moeten volgens code worden gebouwd, maar het kan moeilijker zijn om een schilddak te ontwerpen dat voldoet aan de sneeuwbelastingsnormen van uw bouwvoorschriften. Zadeldaken zijn goedkoper en makkelijker te bouwen, maar bieden niet zoveel bescherming tegen sneeuw of regen als heupdaken.