Waarom een hip dak bouwen?

De heupstructuur biedt ideale bescherming tegen zwaar weer zoals regen, sneeuw en harde wind. Ze komen vaker voor in gebieden met hoge wind die gevoelig zijn voor orkanen. Dat komt omdat alle vier de zijden van het dak naar de grond hellen, en er geen platte dakoppervlakken zijn en aan geen enkele kant wordt blootgesteld aan opwaartse wind. Een heupdak heeft aan alle vier de zijden hellingen.

De zijkanten zijn allemaal even lang en komen aan de bovenkant samen om de rand te vormen. Een heupdak, ook bekend als een schilddak, is een dak met schuine zijkanten, maar zonder plat gezicht. Bij een traditionele constructie hellen alle vier de zijden van het dak bijvoorbeeld naar beneden vanaf de top. Zadeldaken zijn moeilijker te bouwen dan heupdaken omdat de muren verschillende hoogtes hebben om rekening te houden met de vorm van het dak.

Een heupdak moet door een vakman worden geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat alles correct wordt bevestigd en geflitst. Als u in een gebied woont waar veel sneeuw valt, moet u overwegen om een speciaal ontworpen heupdak te ontwerpen met de juiste winterprestaties en uw dak tijdens de wintermaanden te beschermen met ijs- en waterbescherming. Zadeldaken worden vaak gekozen vanwege hun esthetiek, omdat ze meer ruimte bieden voor decoratie en individueel ontwerp dan heupdaken. Naast de voordelen op het gebied van bescherming, zorgt een heupdak ook voor een functionele esthetiek van uw huis.

Om u te helpen uw vragen te beantwoorden en uw dakbeslissingen gemakkelijker te maken, zijn hier de vijf meest voorkomende soorten heupdaken en de voor- en nadelen van heupdaken. Over het algemeen heeft elk daktype zijn voordelen, maar als u op zoek bent naar stabiliteit en bescherming tegen slechte weersomstandigheden, is het heupdak de beste keuze. Een deel van het dakbedekkingsmateriaal zal ook worden verspild omdat het wordt gesneden om plaats te maken voor de ruggen en hoeken op een heupdak. Long Roofing kan u helpen bepalen of een heupdak de beste optie is voor uw huis en kan al uw vragen over het bouwproces beantwoorden.

De „heup” is de buitenhoek waar alle aangrenzende hellingen van het dak samenkomen en de mate van deze hoek wordt de heupafschuining genoemd. Bovendien moet je je heupdak beschermen met ijs- en waterbescherming om het effect van sneeuwweer te beperken. Nu je wat duidelijkheid hebt over de voor- en nadelen van heupdaken, is het tijd om je dakbedekkingsproject op gang te brengen. Er zijn ook veel dakontwerpen met zowel heupen als gevels om het beste uit twee werelden te halen.

Alle daken moeten volgens code worden gebouwd, maar het kan moeilijker zijn om een schilddak te ontwerpen dat voldoet aan de sneeuwbelastingsnormen van uw bouwvoorschriften. Een heupdak is niet alleen moeilijk te ontwerpen, maar er zijn ook meer dakbedekkingsmaterialen nodig dan een zadeldak.