Wat zijn de voor- en nadelen van een heupdak?

De geschiedenis van het heupdak gaat terug tot de 18e eeuw. Het heupdak werd in de jaren vijftig veelvuldig gebruikt voor de dakbedekking van Amerikaanse huizen. Sindsdien is het populair in de Amerikaanse architectuur vanwege zijn esthetische uitstraling en de duurzaamheid die deze dakbedekking biedt. Het grote voordeel van een heupdak komt neer op de vorm van de structuur.

Alle aspecten van de constructie zijn geschikt voor slechte weersomstandigheden, waaronder regen, sneeuw en wind. Ten eerste betekent het zelfverstevigende karakter van een heupdak dat er weinig behoefte is aan extra ondersteuning. Bovendien zorgen de schuine kanten van het dak ervoor dat er geen vlak oppervlak is om de wind op te vangen, wat bijvoorbeeld problemen kan veroorzaken voor puntdaken. Zadeldaken kunnen tegen de wind opvangen, wat tot grote schade kan leiden.

Steilere zijkanten kunnen aan te raden zijn in orkaangebieden, omdat ondiepe zijkanten kunnen fungeren zoals een vliegtuigvleugel dat doet en een opwaartse lift kunnen veroorzaken, waardoor het dak van een gebouw wordt gescheurd. Het belangrijkste voordeel van deze dakbedekking is dat deze meer binnenruimte biedt door de aanwezigheid van de gevel aan het einde van de nok van het heupdak. Het heupdak bestaat meestal uit een gelijkmatig vlakke fascia, wat betekent dat de goot rondom het heupdak kan worden geïnstalleerd en gemonteerd. Hoewel het dakbedekkingsmateriaal dat u gebruikt een grote rol speelt bij het verbeteren van de uitstraling van uw woning, zullen heupdaken de uitzonderlijke texturen van het dak dat u kiest laten zien.

In het geval van structuren die een onregelmatige vorm hebben, heeft het daksysteem mogelijk meer dan vier heupen nodig, die kunnen worden afgewisseld met de valleien om het heup- en daldak te vormen. De opname van de valleien en de heupen in zo'n dak is een soort toegangspoort voor de doorgang van water. Het belangrijkste voordeel van zadeldaken en een van de redenen waarom ze zo populair zijn, is dat ze goedkoper zijn dan heupdaken. Nu je wat duidelijkheid hebt over de voor- en nadelen van heupdaken, is het tijd om je dakbedekkingsproject op gang te brengen.

Een heupdak is dus duurder dan zadeldaken omdat ze meer materialen en arbeid vergen om te bouwen, maar ze bieden betere isolatie en gaan langer mee. Het grootste voordeel van een heupdak is ongetwijfeld de afvoer die ontstaat doordat alle kanten naar de grond aflopen. Omdat schilddaken veel betere windprestaties leveren, geven sommige verzekeringsmaatschappijen huiseigenaren die in gebieden met orkanen wonen een korting op hun verzekering voor een schilddak. Alle daken moeten volgens code worden gebouwd, maar het kan moeilijker zijn om een schilddak te ontwerpen dat voldoet aan de sneeuwbelastingsnormen van uw bouwvoorschriften.

Bovendien is er, aangezien dit een zadelgarage is, meer ruimte boven het hoofd voor opslag dan in een hippe dakgarage. Long Roofing kan u helpen bepalen of een heupdak de beste optie is voor uw huis en kan al uw vragen over het bouwproces beantwoorden. De heupen en de heupspanten worden meestal op de buitenhoeken van de gebouwen gelegd en naar de rand verhoogd. Om u te helpen uw vragen te beantwoorden en uw dakbeslissingen gemakkelijker te maken, zijn hier de vijf meest voorkomende soorten heupdaken en de voor- en nadelen van heupdaken.

Het belangrijkste voordeel van heupdaken is dat ze snel sneeuw en water kunnen afwerpen, wat minder onderhoud betekent voor huiseigenaren in besneeuwde klimaten.