Is een heupdak sterk?

Een heupdak heeft aan alle vier de zijden hellingen. De zijkanten zijn allemaal even lang en komen aan de bovenkant samen om de rand te vormen. Een heupdak helt aan alle kanten naar binnen. Het is sterker dan een zadeldak in orkaanbestendigheid omdat het geen driehoekige gevelmuur heeft die vaak faalt onder druk van harde wind.

Hieronder ziet u de aanbevolen versteviging voor geveluiteinden, waardoor ze iets steviger zijn. U kunt de kruisgeveldakarchitectuur gebruiken om verschillende delen van uw huis te accentueren, zoals de garage, veranda of dakkapellen. Dit helpt om uw dakgootsysteem uiterst effectief te maken en omdat het dak aan alle kanten schuin staat, wordt regen gemakkelijk op de juiste plaats afgeleverd. Over het algemeen heeft elk daktype zijn voordelen, maar als u op zoek bent naar stabiliteit en bescherming tegen slechte weersomstandigheden, is het heupdak de beste keuze.

Een metalen dakinstallatie op een zadeldak zal een korter en minder arbeidsintensief proces zijn dan een heupdak, wat lagere installatiekosten betekent. De meeste professionals raden aan om een dakoverhang onder de 30 centimeter te houden in gebieden waar windprestaties een probleem zijn. Het driehoekige gedeelte kan open worden gelaten voor een open zadeldak, of kan worden omsloten voor een zadeldak in dozen. Het belangrijkste voordeel van zadeldaken en een van de redenen waarom ze zo populair zijn, is dat ze goedkoper zijn dan heupdaken.

De kosten zijn aanzienlijk hoger wanneer het heupgedeelte van een heupdak wordt omlijst met spanten, die ter plaatse worden gebouwd, in plaats van een trusspakket dat met geautomatiseerde middelen in een fabriek wordt gebouwd. Bij heupdaken is er geen ruimte voor stilstaand water, wat voor overmatige stress zorgt en de kans op lekkage vergroot. Alle muren zijn even hoog en het is niet nodig om de extra versteviging aan te brengen die een zadeldak nodig heeft. Hoewel zowel heupdaken als zadeldaken kunnen worden gebruikt om prachtige bouwstijlen te creëren, hebben zadeldaken meer ruimte voor decoratie.

De levensduur van een dak — dat wil zeggen het dakbedekkingsmateriaal dat het dak bedekt — hangt af van de gebruikte materialen. Ze hebben minder diagonale versteviging nodig dan zadeldaken en hebben geen plat oppervlak waar de wind kan vangen. Voor dit type dak is een deskundige nodig, want als het niet correct wordt aangebracht, kan dit leiden tot waterlekken die valleien vormen. Hoewel er geen garantie is dat uw huis en dak bestand zijn tegen directe kracht van een orkaan, zijn heupdaken de beste manier om veilig te blijven.