Hoe ziet een hip dak eruit?

Een vierkant heupdak heeft de vorm van een piramide. Een schilddak op een rechthoekige plattegrond heeft vier gezichten. Ze staan bijna altijd op dezelfde toonhoogte of helling, waardoor ze symmetrisch zijn ten opzichte van de middellijnen. Een schilddak of een schilddak is een dakstijl die van alle kanten naar beneden naar de muren loopt en dus geen verticale zijkanten heeft.

Het heupdak is na het puntdak de meest gebruikte dakstijl in Noord-Amerika. Een schilddak of schilddak is het nieuwste in het moderne ontwerp van huisdaken. Ze zijn zo ontworpen dat ze op een piramide lijken. Het model heeft vier schuine oppervlakken die naar boven komen om zich te verenigen op één wederzijdse rand, de heup genaamd.

Een heupdak is een van de vele dakstijlen die voor woningen worden gebruikt. De gemakkelijkste manier om aan een hip dak te denken, is door je een eenvoudig rechthoekig huis voor te stellen met vier vierkante muren. Een heupdak helt aan alle vier de zijden naar boven en elk vliegtuig komt samen op de top of bergrug. De nok is de horizontale lijn die op het hoogste punt over de lengte van het dak loopt.

Kortom, de nok is het hoogste deel van uw dak en loopt horizontaal. De heupen zijn de schuine delen van het dak die vanaf de nok naar beneden reiken en bij de muurplaten samenkomen. Vanuit vogelperspectief bekeken heeft deze stijl van heupdak een vierkante structuur met vier gelijke driehoekige zijden die samenkomen op één enkele top. Houd er ook rekening mee dat als u een oud dak vervangt door een nieuw schilddak, u mogelijk verwijderingskosten moet betalen.

Wat zo opvallend is aan dit huis is de veelheid aan prachtige driehoekige heupuiteinden die uitkijken op de voortuin van het huis. Als het op de bottom line aankomt, wilt u een dakstijl kiezen die het beste past bij uw huis, klimaat, regio en natuurlijk uw budget. Zadeldaken kunnen echter hellingen hebben tussen de 25 en 60 graden, waarbij de laatste voldoende zolderruimte biedt. Er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden, zoals het plaatselijke klimaat, de grootte van de ruimte onder het dak en hoe u besluit deze te gebruiken.

De koele grijze kleur van het schilddak vormt een mooi contrast met de bleke romige tint van de muren. Een van de nadelen van een heupdak is dat er weinig ruimte overblijft op zolder en vatbaar is voor lekken. Net als het halve heupdak zijn deze daken ook uitstekend geschikt voor het plaatsen van een dakgoot en bieden ze bescherming tegen harde wind. Als u informatie zoekt over schilddaken, is de kans groot dat u overweegt een schilddak op uw huis te implementeren.

Zorg ervoor dat u uw aannemer vraagt naar de verwijderingskosten, aangezien de prijzen kunnen variëren tussen dakbedekkingsprofessionals. In plaats van harde wind te blokkeren, vermindert het schuine ontwerp van een heupdak de ophef- en schuifeffecten van de wind beter dan een zadeldak. Als u echter een huis bouwt of koopt in een gebied met veel wind of waar stormen zoals orkanen aanwezig zijn, is een heupdak een betere optie.