Waarom hip roof?

Dit is een van hun belangrijkste voordelen. Het maakt het mogelijk om ongelooflijk stevige dakopties te zijn, omdat de vorm minder diagonale versteviging vereist dan andere schuine dakstijlen voor woningen. Je kunt verwachten dat een hip dak een van je meest duurzame opties is. Een heupdak heeft aan alle vier de zijden hellingen.

De zijkanten zijn allemaal even lang en komen aan de bovenkant samen om de rand te vormen. Omdat schilddaken veel betere windprestaties leveren, geven sommige verzekeringsmaatschappijen huiseigenaren die in gebieden met orkanen wonen een korting op hun verzekering voor een schilddak. Warmtelaste naden zullen beter presteren, maar het enorme aantal naden dat u gaat gebruiken, neemt niet het risico op lekken uit uw heupdak weg. Een deel van het dakbedekkingsmateriaal zal ook worden verspild omdat het wordt gesneden om plaats te maken voor de ruggen en hoeken op een heupdak.

Voor een heupdak zijn doorgaans 10% meer dakspanen of dakbedekkingsmaterialen nodig dan een zadeldak vanwege een groter totaal dakoppervlak. Bij heupdaken is er geen ruimte voor stilstaand water, wat voor overmatige stress zorgt en de kans op lekkage vergroot. Halfschilddaken komen veel voor in Engeland, Denemarken, Duitsland en vooral in Oostenrijk en Slovenië. Hoewel heupdaken en zadeldaken over de hele wereld veel voorkomende dakstijlen zijn, heeft elk daarvan een aantal voordelen ten opzichte van de andere.

Het belangrijkste voordeel van zadeldaken en een van de redenen waarom ze zo populair zijn, is dat ze goedkoper zijn dan heupdaken. Als u echter bereid bent om deze nadelen te doorstaan, zult u zeker genieten van de voordelen op lange termijn van heupdaken. Daarnaast kunnen eigenaren van onroerend goed extra dakgoten bouwen om de efficiëntie van regenwater met heupdaken te verbeteren. Hoewel zowel heupdaken als zadeldaken kunnen worden gebruikt om prachtige bouwstijlen te creëren, hebben zadeldaken meer ruimte voor decoratie.

Naast de voordelen op het gebied van bescherming, zorgt een heupdak ook voor een functionele esthetiek van uw huis. In feite hebben de meeste heupdaken meerdere regenpijpen, waardoor ze het perfecte dak zijn voor elke weersituatie.