Hoe weet ik of ik een hip dak heb?

Een heupdak heeft geen verticale uiteinden. Dit betekent dat het aan alle kanten schuin is en dat de hellingen allemaal samenkomen op de top van het dak van een vierkante structuur, en als de structuur een rechthoek is, hellen de uiteinden naar binnen om een nok te vormen met de aangrenzende zijden. Je herkent het aan minstens twee hellingen en 2 gevels met een bergrug die van top tot top loopt. De gevel is de verticale, niet-schuine kant van het dak en bevat soms een raam of lamellenopening.

Als je ziet dat de randen van de daklijn een verticale driehoek vormen tot aan de top, is het een zadeldak. Bent u bezig met het ontwerpen of bouwen van een nieuw huis of het inlijsten van een dak? Als dat zo is, is de kans groot dat u een van de twee meest populaire daktypes in de VS overweegt, heup%26 gevelgevel. Deze dakstijl werd populair in de Verenigde Staten in de 18e eeuw, in de vroege Georgische periode. Veel huizen in het midden van de Atlantische Oceaan en het zuiden hadden schilddaken en het dak was een belangrijk kenmerk van 18e-eeuwse huizen in zuidelijke plantages, vooral die gemaakt in de Franse koloniale of Franse Creoolse stijl.

Daarna volgt een verzameling van 20 foto's van huizen met een heupdak. Niet alle schilddaken zijn hetzelfde. Er zijn variaties in hippe dakstijl en design. Een gewoon heupdak staat op een rechthoekig plan met vier gezichten.

De helling of helling van het dak is bijna altijd hetzelfde en daarom zijn ze symmetrisch in de middellijnen. De langere zijden hebben een trapeziumvorm, terwijl de zijkanten aan de voor- en achterkant een driehoekige vorm hebben en heupuiteinden worden genoemd. Een dak met een halve heup, een jerkinhead of een geknipt zadeldak wordt meestal gekenmerkt door een gevel, maar de bovenste punten van de gevel worden in plaats daarvan vervangen door een kleine heup. Een van de voordelen van een dak met een halve heup is dat er een goot in past die eenvoudig overal in huis kan worden bevestigd.

Het kruisdak is een van de meest populaire varianten van het heupdak. Kruisheupen liggen loodrecht op L-vormige gebouwen en hun constructie kan worden vergeleken met het samenbrengen van twee hippe dakgebouwen. De naad vormt de vallei of het kruisschilddak. Net als het halve heupdak zijn deze daken ook uitstekend geschikt voor het plaatsen van een dakgoot en bieden ze bescherming tegen harde wind.

Ze waren in de 19e eeuw erg populair in Italië, maar werden in de 20e eeuw een favoriet van huizen in ranchstijl in Noord-Amerika. Een schilddak dat bovenop een vierkante structuur is gelegd, creëert een piramidedak of het paviljoendak. Alle vier de zijden van het dak zijn in alle hoeken even schildvormig en komen samen op een enkele, gecentraliseerde top, die een duidelijke piramide vormt. Een heup- en daldak kan deel uitmaken van een onregelmatige structuur.

Dergelijke gebouwen kunnen meer dan vier heupen in de daken hebben en ze vormen valleien aan de binnenhoeken. Als u informatie zoekt over schilddaken, is de kans groot dat u overweegt een schilddak op uw huis te implementeren. De beste manier om te bepalen of dit het juiste dak voor jou is, is door voorbeelden te bekijken van echte huizen met verschillende hippe dakontwerpen. Hier zijn 20 voorbeelden (foto's) van huizen met een schilddak.

Dit huis is prachtig in zijn eenvoud. De muren zijn prachtig glanzend wit en het dak is gemaakt van donkerzilveren shingled heupen. Het huis ziet er vrij luchtig en ruim uit en heeft de opvallende L-vorm vanwege het kruisdak. Dit herenhuis is een klassiek voorbeeld van Georgische architectuur, gekenmerkt door een laag schuin heupdak.

Het huis is gemaakt van kleine bakstenen die ooit zo populair waren. Met zijn witte gestencilde ramen en schoorsteenkolommen lijkt dit huis je mee terug te nemen naar het 18e-eeuwse Engeland. De muren van het huis zijn gemaakt van baksteen in bleke neutrale beige tinten, maar het heupdak maakt gebruik van een donkere grijstint, waardoor het huis tot leven komt. Als u met een beperkt budget bouwt, moet u kiezen voor een zadeldak in plaats van een hip dakontwerp als dit een optie is in uw regio.

De bouwsterkte van het heupdak kan het gewicht van sneeuw op de bovenkant dragen en de helling van een zadeldak kan regen en sneeuw gemakkelijk afvoeren. Net als het heupdak kunnen zadeldaken variaties hebben zoals open daken, dozen, kruisgevels, gambrel, jerkinhead en hollandse gevel. Een schilddak of een schilddak is een dakstijl die van alle kanten naar beneden naar de muren loopt en dus geen verticale zijkanten heeft. Als je geen verticale muurruimte ziet die tot aan de daktoppen reikt, kijk je waarschijnlijk naar een soort heupdak.

Vanaf mijn eerste contact met het bedrijf tot de voltooiing van het project op een van de koudste dagen van het jaar was ik onder de indruk en tevreden over de professionaliteit en het vakmanschap van Armor Xteriors. De populariteit van schilddaken in Amerika ontstond echter in het begin van de jaren 1700, geïnspireerd op Britse architecturale ontwerpen. Zowel hippe als zadeldaken zullen nog jaren een prominente plaats blijven innemen in de meest populaire dakontwerpen. Dit architectonisch ontwerp is complexer dan een typisch heupdak, maar veel huiseigenaren zijn tevreden met het eindresultaat.

Het houten gebouw met het heupdak en een kleine schoorsteen erop lijkt te staan op een sprookjesachtige open plek midden in een betoverend bos. .